Hoe is het mogelijk in deze moderne tijden vol mediacampagnes voor een beter dierenwelzijn?  2 paarden op een weiland langs de kruising Hof Ter Heidedreef-Herentalsesteenweg in Lichtaart zijn al maanden aan hun lot overgelaten.  De maat is vol voor dierenliefhebber en -activist Peter Neefs uit Herentals.

De erg bezorgde Peter doet het verhaal aan NNieuws : 'In februari stelde ik vast dat deze 2 paarden, een zwarte merrie (vermoedelijk terug zwanger) en haar donkerbruin hengstenveulen geen drinken, eten en beschutting hadden. Ik ben hier met nog enkele mensen regelmatig komen poolshoogte nemen. Deze situatie evolueerde van kwaad naar erger. We hebben de politie van Kasterlee verwittigd, maar deze staat blijkbaar machteloos.

We gaan dagelijks brood, wortelen en appels kopen, en water aanbrengen via bidons. Ik spreek trouwens toch met kennis van zaken omdat ik al 45 jaar ervaring met paarden heb.
Deze dieren hebben dringend dagelijkse verzorging nodig, eten, drinken, een afdak tegen de regen, dus een droge staanplaats.

De paarden hebben scheuren in de hoeven, met beginnende rotstraal.
In deze weide vind je enkel slijk, uitwerpselen, een beekje met brakwater waar je zelfs je handen niet insteekt en een kapotte pomp die ooit wel eens zal gefunctioneerd hebben.

Controle van Dierenwelzijn geeft nog geen resultaat
Eigenaar van de paarden is de heer Verhaegen uit Leiseinde in Turnhout. Deze man is reeds diverse malen betrapt op verwaarlozing van paarden, en andere dieren die gestorven zijn van ontbering.
Recent is er controle geweest van Dierenwelzijn.

Die heeft vastgesteld dat er geen drinken is, geen beschutting. Ook tussenkomst van een hoefsmid is bevolen. De eigenaar heeft hier 3 weken voor gekregen, echter na 10 dagen was er helemaal geen verandering in de situatie.
Nu is het ook zo dat de dieren er minder verwaarloosd uitzien, omdat ze van ons elke dag vers drinkwater, 25 kg wortelen en anderhalve tot 2 zakken brood krijgen. Aan deze paardenverwaarlozing moet dringend een einde komen', aldus een diep teleurgestelde Peter Neefs. Herentalsenaar Neefs is componist van beroep en 200% dierenliefhebber.

Wordt vervolgd.